HOPP – Kapitel 23

5 Jun

Hejarklacken

SM-final, flera tusen människor i publiken som handfast klappar när matchbollen spelas. Jublet stiger mot skyn när bollen slås in. Alla beachvolleymatcher har inte publik, alla matcher har inte hejarklackar. Men ibland möts man av trummor, trumpeter och högljudda hejarramsor. Ibland kan det vara en enskild sångare som bär sitt lag med sång genom hela matchen. Det kan vara färdigtryckta banderoller eller handskrivna lappar till stöd för laget. Olika medier är också en källa till hyllning till dem som utfört bejublade insatser. I de stora sammanhangen leds publiken av en speaker och en DJ som eldar igång lovet till spelarna.
Att visa sin tacksamhet och uppskattning till Gud, tillhör den kristna tron. Guds hejarklack kan se väldigt olika ut och ha en mängd olika uttryckssätt, precis som i beachvolleyn och kan utföras tillsammans eller enskilt.

Fira Gud hela dagen, alla dagar. Och då menar jag fira! Se till att alla som ni träffar förstår att ni står på deras sida, att ni vill dem väl och inte illa. Hjälp dem att inse att Herren snart kommer. Han kan vara här vilken minut som helst.
Bekymra er inte; ängslas inte. Be i stället. Forma era bekymmer till böner och tacksägelser, och tala om för Gud vad ni behöver. Innan ni vet ordet av kommer ni att få erfara Guds frid, där allt samverkar till det bästa, och då blir ni lugna. Det är underbart när Kristus tränger ut oron ur våra hjärtan.
Fil 4:4-7

Bibeln uppmanar oss att alltid, hela tiden leva i tacksamhet till Gud och att tala med honom. Att ha en öppen linje till honom. Han finns inte längre än en tanke bort.
Lovsång är hyllningssång till Jesus och kan vara alltifrån korrekta kyrkokörer eller psalmer till lovsånger med fullt komp från ståplatsläktaren. Ofta finns det någon som leder lovsången enkelt med en gitarr eller ett lovsångsteam i de större sammanhangen. Musikstilarna är olika, Gud gillar dem alla.

Låt Kristus frid hjälpa er att hålla ihop och gå i takt med varandra. Det är inte meningen att ni ska kuta i väg och köra ert eget race. Och odla tacksamheten! Ge budskapet – Kristus ord – fritt spelrum i era liv. Dela lärdomar och goda råd med varandra. Och sjung högt av hela ert hjärta till Gud! Allt ni säger, allt ni gör, allt, gör det i Mästaren Jesus namn och med tacksägelser till Gud Fadern. Kol 3:15-17

Det är inte bara sången som kan bli en lovsång till Gud. Hela vårt liv och leverne kan upphöja Gud.

Fundera över:

Hur kan du visa din tacksamhet och uppskattning till Gud?

Har du erfarenhet av att sjunga lovsång, hur har det varit?

Leave a comment